Plex op je Apple TV 3, zonder jailbreak!

Door iMick op woensdag 5 juni 2013 12:00 - Reacties (9)
Categorie: Plex, Views: 26.361

Hierbij de allereerste blogpost. Op deze Tweakblog zal ik gaan schrijven over OS X, waarbij ik het voornamelijk ga hebben over Hackintosh, 'home servers' en applicaties om alles te automatiseren. Denk hierbij aan Sickbeard, AutoSub en Plex.

Vandaag kwam ik een nieuwsbericht tegen, wat mij heel erg aansprak. Ik ben zelf een fervent gebruiker van Plex en draai dan ook Plex Media Server op mijn OS X server.

Op dit moment is de Apple TV 3 nog niet te jailbreaken, dus het draaien van speciale applicaties als Plex was vooralsnog niet mogelijk. Je kon dit oplossen door het via een iPad / iPhone / iPod Touch naar de Apple TV te sturen, via AirPlay. Dit werkt vrij goed, maar het blijft niet ideaal.

Maar sinds een tijd is het toch wel mogelijk, om aangepaste applicaties te 'laden' op een Apple TV, zonder jailbreak. Dit is via een slimme omweg, zoals hieronder beschreven.
  • re-use a native AppleTV app (in this case Apple Trailers)
  • re-route the Trailers app requests to your local Plex Media Server
  • re-work the reply to fit into AppleTV's XML communication scheme
  • let iOS do the rest
  • enjoy Plex on your unmodified AppleTV
Om dit werkend te krijgen zul je in de DNS instellingen van de AppleTV wel het ip van het apparaat moeten geven, dat Plex Connect draait. Deze moet dus altijd aanstaan wil je het kunnen gebruiken. Wanneer je dit op je server / nas gebruikt, zal dit echter geen probleem moeten zijn.

Binnenkort meer hierover!


Plex Connect op een Apple TV 3!

Download hier: http://elan.plexapp.com/2...t-which-thinks-different/